Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Παπαευσταθίου Μάριος
(Εκπαιδευτικός ΠΕ80-ΠΕ11-ΠΕ83)

Ονομάζομαι Παπαευσταθίου Μάριος γεννήθηκα στις 19/06/1980, διαμένω στα Τρίκαλα (Θεσσαλίας) και είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή και έχω Μεταπτυχιακό Αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ στις Επιστήμες της Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επίσης, έχω πάρει το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Τ.Ε., το πτυχίο του Λογιστή από το εκπαιδευτικό ίδρυμα του ΑΤΕΙ Λάρισας, το πτυχίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είμαι εν ενεργεία φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος. Ασχολούμαι και με την πληροφορική αφού είμαι πιστοποιημένος προγραμματιστής Λογισμικού Java-Eucip.

Είμαι καθηγητής ΠΕ80-Οικονομίας διορισμένος στην Ειδική αγωγή και φέτος την χρονιά 2022-23 διδάσκω στην Ειδική Αγωγή στο ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων. Παράλληλα έχω διδάξει στην Ειδική Αγωγή στα σχολεία Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πτολεμαΐδας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ηρακλείου Κρήτης, Ειδικό Σχολείο Γυμνάσιο-Λύκειο Σύρου, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φθιώτιδας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Μαγνησίας ,Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ναυπάκτου.

Έχω εργαστεί ως Καθηγητής, σε Ανώτερα και Ανώτατα ιδρύματα καθώς και σε διάφορα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Όσον αφορά την εκπαιδευτική μου προϋπηρεσία έχω διδάξει στα παρακάτω τμήματα: Εθνικό και Καποστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΑΤΕΙ Λάρισας,Α ΤΕΙ Τρικάλων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.),Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών και Καρδίτσας, Δημόσια ΙΕΚ Τρικάλων και Καρδίτσας, Ναυπάκτου,Πάτρας και Μεσολογγίου, στο Ιδιωτικό ΙΕΚ Τρικάλων «Δίολκος» καθώς και στα επαγγελματικά και τεχνικά Λύκεια Άρτας, Αλμυρού Βόλου, Γρεβενών, Φαρσάλων Λάρισας, Τρικάλων και Καλαμπάκας και είμαι επιτηρητής σε δια ζώσης και εξ αποστάσεως εξετάσεις υπολογιστών και ξένων γλωσσών και συνεργάτης της Vellum-Keucert-Ucert-Ecdl-Unicert-Acta-Diploma.Τέλος διδάσκω με μεγάλη επιτυχία σε σεμινάρια ως πιστοποιημένος Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. εκπαιδευτής ενηλίκων σε ΚΕΚσεόλητωνχώρα(Γιάννενα,Αθήνα,Θεσσαλονίκη,ΗράκλειοΚρήτης,Αγρίνιο,Καλαμάτα,Πάτρα.Τρίκαλα,Λάρισα,Βόλο) και σε κολλέγια Αγγλόφωνα-Αμερικάνικα πχ. Νew Υork College και έχω και την ιδιότητα του Εξεταστή στις εξετάσεις πιστοποίησης ΙΕΚ ΚΑΙ ΣΕΚ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Έχω άμεση σχέση με την ειδική αγωγή και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ΕιδικήςΑγωγής,ΙατρικάΟικονομικά,Λογιστικά,Πληροφορικής,Ηλεκτρομηχανολογικά, Ενεργειακά, Περιβαλλοντικά και τέλος το σεμινάριο γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille. Ενδιαφέρομαι πολύ και ασχολούμαι ιδιαίτερα με το τομέα των Social Media,του Digital marketing και την Τεχνητής Νοημοσύνης όπου είναι τα αντικείμενα τα οποία διδάσκω περισσότερο και φυσικά για τον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ,ο οποίος θεωρώ ότι αποτελεί στις μέρες μας ένα ανεξάντλητο ερευνητικό πεδίο και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης.

Τα τελευταία επίκαιρα άρθρα τεχνολογίας που έχω γράψει και έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και ενημερωτικές σελίδες (πχ Ελεύθερος Τύπος) στην Ελλάδα,στην Κύπρο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (πχ Γερμανία) είχανε την παρακάτω θεματολογία:

  1. Tεχνητή Νοημοσύνη και Φυσικές Καταστροφές
  2. Ψηφιακή Κυβερνοεπίθεση & Ηλεκτρονική Κυβερνοασφάλεια
  3. Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση των ρομπότ
  4. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης(Social media) και Δημοκρατία